• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Joi, 19.05.2016, 22:38 Politic
5539
Angela Frolov: În PSRM există membri homosexuali
Angela Frolov: În PSRM există membri homosexuali
Din membrii Partidului Socialiştilor fac parte şi persoane de orientare homosexuală. Cel puţin asta susţine coordonatoarea de programe în cadrul asociaţiei ”GenderDoc-M”, Angela Frolov. Potrivit ei, aceste persoane sunt cunoscute şi de liderul PSRM, Igor Dodon. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii ”Interpol” de la TV7. Igor Dodon nu a comentat, deocamdată, aceste declaraţii.
Întrebată cum comentează declaraţia de pe o reţea de socializare, unde Igor Dodon a criticat marşul de duminică, Angela Frolov a declarat: ”Igor Dodon vine cu acuzaţii în adresa noastră din simplul motiv că se apropie alegerile şi vrea să culeagă mai multe voturi. Ne atacă de fiecare dată în preajma scrutinelor electorale. Nu cunosc de unde vine această homofobie, din moment ce în partidul său există multe persoane homosexuale. Eu le cunosc personal şi Igor Dodon le cunoaşte”.

Angela Frolov a vorbit şi despre reacţia autorităţilor în adresa acestei comunităţi. 

”Cu fiecare an ce trece, poliţia ne tratează cu mai mult respect. Dacă, iniţial, persoanele gay care erau bătute în stradă nu vroiau să meargă la poliţie, pentru că oamenii legii râdeau de ei, acum, poliţiştii ne tratează cu respect. Cred că acest lucru se datorează şi reformelor care se implementează în acest sector”, afirmă Angela Frolov.

Referindu-se la marşul de duminică, activista a venit şi cu îndemnuri pentru comunitatea homosexuală din Moldova.

”Duminică va fi marşul tăcerii, vom merge doar pe stradă. În acest fel vrem să atragem atenţia că şi noi suntem cetăţeni ai acestui stat şi nu facem nimănui rău, doar că suntem altfel. Vrem şi noi să trăim fericiţi şi să fim lăsaţi în pace. Îndemn persoanele care consideră că în urma acestui marş vor avea de suferit, să stea mai bine acasă, deoarece siguranţa persoanei este prioritară. Să vină doar cei care nu au frică să spună oamenilor despre statutul lor”, a menţionat Frolov.