• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Marţi, 09.12.2014, 17:55 Politic
cotidian
2049
In memoriam Ion Butmalai
Sursa ştirii: cotidian Sursa imaginii: cotidian
A plecat subit, la doar 50 de ani. Ion Butmalai a fost ales deputat în 2009, pe listele Partidului Liberal Democrat. Acesta s-a născut pe 9 octombrie 1964, în satul Tigheci, raionul Leova.
În perioada 1984 – 1985, a activat în calitate de poliţist în cadrul Direcţiei de Poliţie din Leova. Ulterior, a fost inspector superior şi şef al Secţiei examinare şi evidenţă transport Cahul al Ministerului Dezvoltării Informaţionale. În 1992, prin decretul preşedintelui de atunci Mircea Snegur, a obţinut Medalia Meritul Militar. Ion Butmalai a deţinut şi funcţia de inspector superior în cadrul Direcţiei Generale înmatriculare transport şi examinarea conducătorilor auto din raionul Cahul, iar în 2007, a fost şeful poliţiei municipale a Comisariatului raional de poliţie Cahul.  Ulterior, în 2007 - 2008 a deţinut funcţia de vice-preşedinte al raionului Cahul. Din 2008, Butmalai este membru al Consiliului Politic al Partidului Liberal Democrat. În 2009, a  fost ales deputat pe listele PLDM şi secretar al Comisiei Parlamentare Securitate Naţională.

PLDM a emis un comunicat de presă în care îşi exprimă condoleanţele în legătură cu moartea lui Ion Butmalai. Membrii şi colegii regretă decesul subit al deputatului.

Ultimul mesaj postat de acesta pe o reţea de socializare a fost pe 2 decembrie 2014 şi se referea la situaţia din Ucraina, unde în Guvern au fost aduşi miniştri străini. „Avem nevoie şi noi în Moldova de sânge şi hotărâre europeană”.