• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Marţi, 17.03.2015, 17:38 Sport
cotidian
544
Medalie de bronz la Cupa Europei la distanţe mari
Sursa ştirii: cotidian
Cel mai bun atlet moldovean din 2014 a cucerit bronzul în lupta cu campionul olimpic şi campionul mondial. În 2015, Sergiu Marghiev a ocupat locul 3 la Cupa Europei la distanţe mari din Portugalia. Sportivul nostru a stabilit cel mai bun rezultat al sezonului.
Sergiu Marghiev i-a avut drept concurenţi în sectorul de aruncare a ciocanului pe campionul olimpic, ungarul Cristian Parş şi pe campionul mondial, polonezul  Pavel Faidek. La cea mai reuşită încercare, Sergiu Marghiev, de 22 de ani, a aruncat ciocanul la distanţa de 73 de metri şi 84 de centimetri. Acest rezultat i-a garantat celui mai bun atlet al anului 2014 medalia de bronz la Cupa de  iarnă a Europei din 2015.
 
În afară de Sergiu Marghiev, în Portugalia s-au aflat Marina Nichişenco, care a ocupat locul 14 la aruncarea ciocanului, iar Adrian Mardare – locul 15 la aruncarea suliţei. Costurile pentru deplasarea în Portugalia au fost achitate de Federaţia Moldovei de Atletism.
 
În luna iunie, Naţionala Moldovei de Atletism va pleca la primele Jocuri Olimpice Europene de la Baku, iar în august, în China, unde se va desfăşura campionatul mondial.